Hoe groot is een Engelse bulldog na 4 maanden?

Na vier maanden weegt een mannelijke Engelse bulldog tussen de 18 en 24 pond (8, 1 en 10, 8 kg), terwijl een vrouwtje tussen de 18 en 22 pond (18, 1 en 9, 9 kg) weegt. Het gemiddelde gewicht van de Engelse bulldog is ongeveer 40 pond voor vrouwen, terwijl mannetjes ongeveer 50 pond wegen.

Hoe groot is een Engelse bulldog na 4 maanden?

Na vier maanden weegt een mannelijke Engelse bulldog tussen de 18 en 24 pond (8, 1 en 10, 8 kg), terwijl een vrouwtje tussen de 18 en 22 pond (18, 1 en 9, 9 kg) weegt. Het gemiddelde gewicht van de Engelse bulldog is ongeveer 40 pond voor vrouwen, terwijl mannetjes ongeveer 50 pond wegen. Natuurlijk zullen grote Engelse buldoggen meer wegen. Op 1-maand oud zijn Engelse Bulldog-puppy's nog erg jong en klein.

Ze zouden aan het einde van de eerste maand ergens tussen de 5 en 7 pond moeten zijn. Vrouwtjes hebben de neiging minder te wegen dan mannetjes. De grootte en het gewicht van een puppy bij de geboorte zijn niet altijd een directe indicatie van hoeveel gewicht de puppy zal aantrekken als hij de leeftijd van 1 maand nadert. Factoren zoals de eetlust, het zuigvermogen, het uithoudingsvermogen en de kwaliteit van de moedermelk spelen allemaal een rol bij de groei en gewichtstoename.

Dus een zeer kleine pasgeboren Engelse Bulldog-puppy zou na 1 maand nog steeds de hogere kant van die gewichtsschatting van 5 tot 7 pond kunnen halen na 1 maand, afhankelijk van die factoren. Wanneer een Engelse Bulldog de leeftijd van 2 tot 3 maanden bereikt, weegt hij of zij ergens tussen de 7 en 10 pond. Hun benen zien er iets te lang en lang uit, hun hoofden zijn nog steeds klein en een beetje mager, en hun rimpels verdwijnen een beetje. De „slungelige fase” duurt echter niet lang en na 4 tot 6 maanden begint deze te verdwijnen.

Op de leeftijd van 4 tot 6 maanden beginnen Engelse Bulldogs een grote groeispurtfase in te gaan. De „slungelige” fase begint weg te wankelen, en de puppy begint meer op een „normale volwassen Engelse Bulldog” te lijken naarmate hij of zij meer aankomt. Als je het geluk hebt fokker te zijn, kun je getuige zijn van de wonderen van de ontwikkeling van de Engelse Bulldog vanaf het moment dat ze hun kleine ogen voor de wereld openen. Het is belangrijk om te onthouden dat omdat Engelse Bulldogs brachycefaal zijn, ze vooral vatbaar zijn voor een zonnesteek.

Engelse Bulldogs staan bekend als dikke, koppige en aanhankelijke honden die liever chillen met hun gezin dan uitgaan en ravotten. De Engelse Bulldog zal snuiven en snurken omdat ze moeite hebben om voldoende lucht in hun longen te krijgen vanwege hun korte snuit en kleine neusgaten. Als uw pup een bijzonder slecht geval heeft en moeite heeft met ademhalen, zelfs als hij niet traint, kunt u met uw dierenarts praten over een operatie voor het brachycefale luchtwegsyndroom, een veel voorkomende procedure die wordt uitgevoerd om Engelse Bulldogs en andere brachycefale hondenrassen, zoals mopshonden, te helpen gemakkelijker te ademen. Gewicht kan ook aangeven of een Engelse Bulldog een ander dieet of voedingsregime, lichaamsbeweging en andere gezondheids- en levensaspecten nodig heeft.

Uw Engelse Bulldog weegt tussen de tweeënvijftig en vijfenvijftig pond, ongeacht of het een mannetje of een vrouwtje is. Een volwassen vrouwelijke Engelse Bulldog moet tussen de 48 - 50 pond wegen en een mannetje tussen 52 - 55 pond. Overgewicht op een Engelse Bulldog kan schadelijk zijn voor hun gezondheid; ongeacht eventuele huidige kwalen kan het gemakkelijk leiden tot toekomstige gezondheidsproblemen. Traditioneel wordt het als het beste beschouwd om je vrouwelijke Engelse Bulldog te sterileren als ze ongeveer zes tot zeven maanden oud is, vlak voor haar eerste warmtecyclus.

Dat is heel waar, maar er zijn enkele verschillende manieren waarop u kunt zien of een Engelse Bulldog overgewicht heeft. Het behandelen van medische problemen, zoals ongelukken of plotselinge ziektes, kan duur zijn, maar dit mag nooit de doorslaggevende factor zijn bij de behandeling van uw Engelse Bulldog. We weten echter allemaal dat het wegen van uw Engelse Bulldog belangrijk is omdat u op de hoogte moet zijn van zijn gezondheid, en het behouden van een gezond gewicht is een gemakkelijke manier om dit te doen. We hopen dat je het gewicht van de Engelse Bulldog hebt gevonden - Hier is wat je moet weten, het bespreken van het belang van gezond gewicht voor een Engelse Bulldog, nuttig.

Nogmaals, vrouwtjes hebben de neiging om minder te wegen dan mannetjes, dus als een vrouwelijke Engelse Bulldog zich aan de onderkant van deze schaal bevindt, is dat geen reden tot bezorgdheid.