Hoe groot moet een Engelse bulldog van 1 jaar oud zijn?

Engelse Bulldog-gewichtstabel · Engelse bulldog-groeigrafiek. Een volwassen Bulldog kan overal rond de 40 tot 50 pond wegen en 14 tot 15 centimeter lang op de schouder staan.

Hoe groot moet een Engelse bulldog van 1 jaar oud zijn?

Engelse Bulldog-gewichtstabel · Engelse bulldog-groeigrafiek. Een volwassen Bulldog kan overal rond de 40 tot 50 pond wegen en 14 tot 15 centimeter lang op de schouder staan. Meestal wegen mannelijke Bulldogs ongeveer 50 tot 55 pond en vrouwtjes ongeveer 40 tot 45 pond. Vrouwtjes kunnen ook iets korter zijn dan de mannetjes.

Op 1-maand oud zijn Engelse Bulldog-puppy's nog erg jong en klein. Ze zouden aan het einde van de eerste maand ergens tussen de 5 en 7 pond moeten zijn. Vrouwtjes hebben de neiging minder te wegen dan mannetjes. De grootte en het gewicht van een puppy bij de geboorte zijn niet altijd een directe indicatie van hoeveel gewicht de puppy zal aantrekken als hij de leeftijd van 1 maand nadert.

Factoren zoals de eetlust, het zuigvermogen, het uithoudingsvermogen en de kwaliteit van de moedermelk spelen allemaal een rol bij de groei en gewichtstoename. Dus een zeer kleine pasgeboren Engelse Bulldog-puppy zou na 1 maand nog steeds de hogere kant van die gewichtsschatting van 5 tot 7 pond kunnen halen na 1 maand, afhankelijk van die factoren. Wanneer een Engelse Bulldog de leeftijd van 2 tot 3 maanden bereikt, weegt hij of zij ergens tussen de 7 en 10 pond. Hun benen zien er iets te lang en lang uit, hun hoofden zijn nog steeds klein en een beetje mager, en hun rimpels verdwijnen een beetje.

De „slungelige fase” duurt echter niet lang en na 4 tot 6 maanden begint deze te verdwijnen. Op de leeftijd van 4 tot 6 maanden beginnen Engelse Bulldogs een grote groeispurtfase in te gaan. De „slungelige” fase begint weg te wankelen, en de puppy begint meer op een „normale volwassen Engelse Bulldog” te lijken naarmate hij of zij meer aankomt. Volgens Engelse bulldog-gewichtskaarten wegen Engelse bulldog-puppy's na een maand ongeveer 5 pond.

Het gewicht van de puppy zal veranderen afhankelijk van de maand, maar je kunt gerust zeggen dat een Engelse Bulldog volgroeid is tegen de tijd dat hij de twaalfde maand bereikt, wat het geval is bij veel hondenrassen. Nu u uw Engelse Bulldog-puppy heeft gekocht, vraagt u zich misschien af hoe groot deze wordt en wanneer hij stopt met groeien. Omdat Engelse Bulldogs middelgrote honden zijn, zijn ze volgroeid als ze de leeftijd van een jaar bereiken. Vervolgens is het belangrijk om de hoeveelheid voedsel die aan de Engelse Bulldog wordt gegeven te meten en bij te houden.

Als een Engelse Bulldog echter overgewicht heeft, of zijn of haar gewicht moet worden beheerd, is een geweldige manier om dit te doen door te sporten (zelfs als hij of zij meer aan de luie kant is). Als je je Engelse Bulldog tussendoor lekkernijen wilt blijven geven, probeer dan te beperken hoe vaak het wordt gedaan en probeer caloriearme lekkernijen te kiezen. De Engelse Bulldog zal snuiven en snurken omdat ze moeite hebben om voldoende lucht in hun longen te krijgen vanwege hun korte snuit en kleine neusgaten. Als een Engelse Bulldog echter niet in staat is om zijn of haar oren te jeuken met een achterbeen, kan dit een teken zijn van overgewicht.

Uw Engelse Bulldog weegt tussen de tweeënvijftig en vijfenvijftig pond, ongeacht of het een mannetje of een vrouwtje is. Met deze Engelse Bulldog-groeigrafiek kunt u het gewicht en de lengte van uw hond volgen terwijl deze zich ontwikkelt. Het gemiddelde gewicht van de Engelse bulldog is ongeveer 40 pond voor vrouwen, terwijl mannetjes ongeveer 50 pond wegen. De Engelse Bulldog is aanzienlijk kleiner, staat op een maximale hoogte van 16 inch en weegt maximaal 50 pond.

Als je niet zeker weet of je Engelse Bulldog te zwaar is, is een andere manier om dit te controleren door de hands-on test. Als volwassenen groeien Engelse Bulldogs tot ongeveer 12 tot 16 inch hoog en wegen ze tussen de 40 en 50 pond. Zowel vrouwelijke als mannelijke Engelse Bulldogs worden beschouwd als puppy's tot ze ongeveer 18 maanden (1,5 jaar) oud zijn.