Hoe lang duurt het puppystadium voor Engelse bulldog?

Op deze leeftijd moet uw Bulldog-puppy mooi spelen met andere honden, op geschikt speelgoed kauwen en klaar zijn om door te gaan met basisgehoorzaamheidslessen. Op welke leeftijd stoppen buldoggen met groeien? Na 12 maanden worden buldoggen als volwassenen beschouwd en bereiken ze hun piekgroei.

Hoe lang duurt het puppystadium voor Engelse bulldog?

Op deze leeftijd moet uw Bulldog-puppy mooi spelen met andere honden, op geschikt speelgoed kauwen en klaar zijn om door te gaan met basisgehoorzaamheidslessen. Op welke leeftijd stoppen buldoggen met groeien? Na 12 maanden worden buldoggen als volwassenen beschouwd en bereiken ze hun piekgroei. Een bulldog kan nog 6 maanden blijven groeien nadat hij 1 jaar oud is geworden. Mannelijke buldoggen worden ongeveer 50 pond en 16 centimeter lang.

Vrouwtjes worden ongeveer 40 pond en 14 centimeter lang. Het ras en de voeding van de hond zijn belangrijke factoren bij het bepalen van de grootte. Engelse Bulldogs worden op hun eerste verjaardag als volwassenen beschouwd, en dit is wanneer ze hun volwassen lengte hebben bereikt. Sommige Engelse Bulldogs kunnen echter op natuurlijke wijze bevallen, hoewel herhaalde nesten door fokkers meestal worden gedaan via C-secties als veiligheidsmaatregel.

Engelse Bulldogs hebben ook het brachycefaal syndroom, deze aandoening betekent alleen dat hun luchtwegen, specifiek in hun neus, zijn korter dan de gemiddelde hond, waardoor ze hun „geplette neus” -look krijgen. Door de nek van uw Engelse bulldog te meten, kunt u de juiste maat halsband vinden die comfortabel en veilig voor hem is. Engelse Bulldogs zijn ook zeer vatbaar voor overgewicht, wat schadelijk is voor hun gezondheid. Het behandelen van medische problemen, zoals ongelukken of plotselinge ziektes, kan duur zijn, maar dit mag nooit de doorslaggevende factor zijn bij de behandeling van uw Engelse Bulldog.

Maar hoe lang moet je je voorbereiden? Hoeveel dagen zijn Engelse Bulldogs zwanger en wanneer kunt u verwachten dat de pups arriveren? De foetussen zullen er rond week 5 echt uitzien als Engelse Bulldog-puppy's, met hun benen en tenen zich ontwikkelen. Het steriliseren of castreren van uw Engelse Bulldog heeft verschillende gezondheidsvoordelen, zoals het verlagen van het risico op verschillende kankers, het voorkomen van pyometra, het verminderen van agressie, het voorkomen van fokken voor mannen en hitteperiodes voor vrouwen. Spioneren moet worden gedaan wanneer uw vrouwelijke Engelse Bulldog tussen de 6 en 7 maanden oud is, dat is vóór de eerste warmtecyclus. Maar wanneer stoppen ze eigenlijk met groeien? Zodra een Engelse Bulldog ongeveer een jaar oud is, moeten ze hun maximale gewicht bereiken, dat ongeveer 48-50 pond zal zijn voor een vrouw en 52-55 voor een man.

Vergelijk en schrijf u hier in voor een top Engels Bulldog-verzekeringsplan en krijg de gemoedsrust dat u altijd het juiste voor uw huisdier kunt doen. De Engelse Bulldog is aanzienlijk kleiner, staat op een maximale hoogte van 16 inch en weegt maximaal 50 pond.