Hoe zag de bulldog er vroeger uit?

De oude leek bijna op een Cairn Terrier. Ik heb gelezen dat Westies, Cairns en Schotse terriërs samen werden gefokt en dat het ras van de pup bij de geboorte werd bepaald - door zijn kleur.

Hoe zag de bulldog er vroeger uit?

De oude leek bijna op een Cairn Terrier. Ik heb gelezen dat Westies, Cairns en Schotse terriërs samen werden gefokt en dat het ras van de pup bij de geboorte werd bepaald - door zijn kleur. Heel hilarisch, als je het aan een moderne hondenfokker vraagt. De achterpoten van de bassethond werden korter, terwijl de oren een stuk langer werden.

Hun gezicht werd ook korter en de huid heeft nu meer plooien dan voorheen. Deskundigen achter het Royal Veterinary College stelden voor om de Engelse bulldog-rasnormen aan te passen in de richting van meer gematigde kenmerken, waardoor het VK kan voorkomen dat andere landen worden gevolgd bij het verbieden van het ras vanwege bezorgdheid over het welzijn. Een bekende bulldog-fokker verklaarde categorisch: „Ik geloof niet dat een mopshond van 15 pond ooit in de 17e of 18e eeuw is gekruist met een Bulldog van 100 tot 120 pond. Het Royal Veterinary College gebruikte gegevens van veterinaire kantoren in het VK om de risico's van veelvoorkomende ziekten bij 2.662 Engelse buldoggen te vergelijken met 22.039 dieren van andere rassen.

Volgens een nieuwe studie zijn Engelse buldoggen aanzienlijk minder gezond dan andere honden, en veel van de ziekten waaraan ze lijden, houden verband met de kenmerken waarvoor ze zijn gefokt. Gewoonlijk aangeduid als de Engelse Bulldog, is de term „Bulldog” terug te voeren op het jaar 1568.Deskundigen hebben geadviseerd dat Engelse buldoggen moeten worden gefokt om minder extreme lichaamskenmerken te hebben, anders lopen ze het risico om welzijnsredenen verboden te worden. Genetische analyse laat zien dat de Franse bulldog een voorouder deelt met de bokser, maar de meeste rassen kwamen voort nadat de bulldog al vorm had gekregen. Liefhebbers van hondenshows wilden het ras behouden en besloten selectief de agressiviteit van de originele Olde English Bulldog uit te kweken.

Zo vergelijkbaar, in feite, dat historici van de University of California beweren dat de pugnaces Britanniae waarschijnlijk de voorouder is van de Alaunt en, op zijn beurt, de moderne Engelse Bulldog. Net als de pitbull werden buldoggen oorspronkelijk gefokt om slagers te helpen vee onder controle te houden, hoewel buldoggen hoogstwaarschijnlijk dateren van vóór pitrekeningen, met een geschiedenis die mogelijk teruggaat tot de 5e eeuw in Engeland en een ras genaamd de Alaunt. De foto die je ondertitelde als „de Engelse bulldog zoals het was in 1911” is eigenlijk een Franse Bulldog, een apart en apart ras. De bulldogge (sic) fokker waarnaar wordt gelinkt in de sectie over „cartoonachtige musculatuur fokt geen Engelse Bulldogs, hij fokt Olde Engelse Bulldogges.

Bulldogs zijn populair bij mensen die op zoek zijn naar een gezelschapsdier omdat ze langzaam bewegen, mensen gaan er vaak van uit dat buldoggen geen lichaamsbeweging nodig hebben en goede vrienden maken voor mensen die geen actieve levensstijl kunnen leiden. Een Amerikaanse bulldog uit de Scott- of Johnson-bloedlijn is een oud ras dat al lang geleden in Noord-Georgië is begonnen en de perfecte bulldog is om ze op te zoeken.