Is een Engelse bulldog een goede familiehond?

Betrouwbaar en voorspelbaar, de bulldog is een geweldig familiehuisdier en liefdevol voor de meeste kinderen. Mensgericht als ras, vragen ze actief menselijke aandacht.

Is een Engelse bulldog een goede familiehond?

Betrouwbaar en voorspelbaar, de bulldog is een geweldig familiehuisdier en liefdevol voor de meeste kinderen. Mensgericht als ras, vragen ze actief menselijke aandacht. Ze hebben echter de moed behouden die oorspronkelijk in hen was gefokt voor stierenaas, dus ze zijn fijne waakhonden. Zijn Engelse buldoggen goed met kinderen? Ja, Engelse buldoggen zijn erg geduldig en liefdevol met kinderen als ze worden getraind.

Ze hebben moederinstincten, vooral rond jonge kinderen, en zullen over hen waken. Zelfs waar ze hen zullen beschermen. Hun aard is om loyaal te zijn aan familieleden, inclusief kinderen. Bulldogs staan bekend om hun medelevende karakter en een altijd populair ras.

De bulldog, vaak de Engelse bulldog genoemd, is als geen andere hond. Het is geliefd om zijn laag zwaaiende, zwaar geplaatste lichaam, enorme kop en kenmerkende scowl. Honderden jaren lang werd de bulldog in Engeland gebruikt voor bullbaiting, een gruwelijke sport die begin 1800 verboden was. Destijds was de bulldog groter en woester dan de zachte bankaardappel die we vandaag kennen en waar we van houden.

De transformatie kwam tot stand toen fokkers probeerden de bulldog om te vormen tot een lief familiehuisdier in plaats van een felle vechter. De bulldog van vandaag is waardig en vredig. Het ras is een populaire schoolmascotte en gezinshond. Ze staan bekend om hun vriendschappen met kinderen, waardoor de bulldog een uitstekende metgezel is voor gezinnen.

Engelse Bulldogs zijn uitstekende familiegenoten. Ze zijn geweldig met kinderen en kunnen het prima doen in een huishouden met meerdere huisdieren als ze als puppy's goed worden gesocialiseerd. Ze hebben wel een iets hogere prooidrift, dus daar moet je op letten als je katten in huis hebt, en het gedrag al vroeg corrigeren. En natuurlijk leert het hebben van een Engelse bulldog kinderen verantwoordelijkheid, niet alleen voor honden, maar voor alle levende wezens.

Engelse buldoggen zijn meestal geweldige metgezellen en kunnen goed met kinderen omgaan, maar dat betekent niet dat uw kinderen altijd volkomen veilig bij hen in de buurt zullen zijn. Soms de Engelse Bulldog of de Britse Bulldog genoemd, het ras is ontstaan in Engeland en heeft een bloederig verleden. Bulldogs werden naar de Verenigde Staten gebracht en een gestroomde en witte Bulldog genaamd Donald werd in 1880 in New York getoond. Engelse Bulldogs zijn enkelvoudig gecoat, wat betekent dat ze gedurende een heel jaar ongeveer hetzelfde bedrag zullen verliezen.

In de jaren 1800 keurden steden als Rome wetten goed dat Bulldogs niet op straat konden worden gelopen, zelfs niet aangelijnd vanwege hun wreedheid, en toch werd de Bulldog een paar jaar later al bekend als een van de vriendelijkste en meest rustige honden. De AKC-standaard zegt dat de dispositie van de Engelse Bulldog gelijk en vriendelijk, vastberaden en moedig moet zijn. Hoewel koppig, is de Engelse Bulldog verrassend gevoelig, onthoudt hij wat hij leert en reageert goed op geduldige, aanhoudende training. Hoewel Engelse buldoggen kalm en goed zijn met vreemden, kunnen ze intens beschermend zijn en zelfs indringers aanvallen.

Engels Bulldog-temperament, persoonlijkheid, opleiding, gedrag, voor- en nadelen, advies, en informatie, door Michele Welton, Hondentrainer, Gedragsadviseur, Auteur van 15 Hondenboeken. Je Bulldog kan een tijdje zo'n spel spelen, maar dan vind je hem weer aan je zijde, tevreden om de wereld voorbij te zien gaan en gelukkig naar je op te kijken met dat gezicht waar alleen een moeder - of een toegewijde Bulldog-fan - dol op zou kunnen zijn. Dit betekent dat het trainen van uw Engelse Bulldog om in hun krat te blijven, nog moeilijker kan zijn dan leibandtraining. Als het gaat om vachtkleuren, kun je Engelse Bulldogs vinden in verschillende kleuren, waaronder wit, gestroomd, gevlekt, reekalf en rood.

Sommige Engelse Bulldogs hebben last van een onderbeet, waardoor hun onderkaak en tanden verder uitsteken dan de bovenkant van hun kaaklijn, waardoor hun ondertanden zichtbaar worden.