Is het onmenselijk om een bulldog te hebben?

Hun afgeplatte gezicht en verkorte luchtweg kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken, soms een operatie vereisen. De honden zijn ook gevoelig voor huid- en ruggengraatproblemen.

Is het onmenselijk om een bulldog te hebben?

Hun afgeplatte gezicht en verkorte luchtweg kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken, soms een operatie vereisen. De honden zijn ook gevoelig voor huid- en ruggengraatproblemen. De rechtbank oordeelde dat het fokken van de honden moest stoppen, tenzij het is om de gezondheid van de rassen te verbeteren of om nieuw genetisch materiaal binnen te halen. Alle rassen zijn vatbaar voor slechte fokpraktijken, maar de bulldog is verreweg het meest extreme voorbeeld.

De huidige rasnormen voor de Bulldog gaan veel verder dan wat ik als gezond zou beschouwen. Wanneer we honden fokken voor extreme eigenschappen om ze beter verhandelbaar te maken, ondanks de negatieve gevolgen voor de honden zelf, is er iets vreselijk misgegaan. bulldogs dankten hun naam aan de onmenselijke, wrede sport van stierenaas, maar problemen met bulldog-rassen zijn niet beperkt tot hun smerige verleden. Sinds de wrede sport uit de gratie viel, is het ras afgestudeerd van intens misbruikt tot intens ziek.

Met alle honden in schuilplaatsen die moeite hebben om huizen te vinden, is het echt oké om fokkers te ondersteunen die de zeer door de mens gemaakte kenmerken aanmoedigen die generaties puppy's verwoesten? Dit is waarom buldoggen door de mens gemaakte gruwelen zijn, en je moet twee keer nadenken voordat je adopteert. We zijn zoveel veranderd aan deze honden dat het buitengewoon uitdagend en gevaarlijk voor hen is om zich op natuurlijke wijze voort te planten. Ze hebben menselijke tussenkomst nodig om zowel te insemineren als te bevallen. Hun heupen zijn te breed, de mannetjes zijn te zwaar en hun snuiten zijn zelfs te klein om te broeden.

Vanwege hun kleine snuiten kunnen buldoggen hun temperatuur nauwelijks reguleren, waardoor ze een extreem risico lopen wanneer ze buiten in de hitte zijn en ze kunnen oververhit raken tijdens het paren, ongeacht of het proces succesvol is. Daarna hebben we buldoggen geselecteerd om hoofden te hebben die te groot zijn voor hun geboortekanalen, wat betekent dat meer dan 90% van de geboorten via C-sectie moet worden gedaan. We zouden het niet verwonderlijk moeten vinden dat zelfs na zo'n moeilijk bevruchtingsproces en geboorte hun puppysterftecijfer tot de hoogste hondenrassen behoort. Ik geef toe dat het gemakkelijk is om verliefd te worden op hun rimpels en grote persoonlijkheden, maar ik weet ook dat dit ras niet zomaar voor iedereen is weggelegd.

Zorg ervoor dat je voor deze dierbare huisdieren kunt zorgen door het goede, het slechte en het lelijke. Maar is het wreed om deze honden te fokken? Volgens de American Kennel Club kunnen sommige zorgen geldig zijn. Er staat dat eigenaren op hun hoede moeten zijn dat het ras oververhit raakt, terwijl het Royal Veterinary College van de Universiteit van Londen zegt dat het ras vatbaar is voor oorinfecties en huidinfecties en obesitas.