Kan Engelse bulldog op natuurlijke wijze fokken?

Soms kunnen buldoggen op natuurlijke wijze zwanger worden. Hun paarproces is vergelijkbaar met dat van elk ander type hond.

Kan Engelse bulldog op natuurlijke wijze fokken?

Soms kunnen buldoggen op natuurlijke wijze zwanger worden. Hun paarproces is vergelijkbaar met dat van elk ander type hond. Maar hun fysieke gesteldheid maakt het fokken van natuurlijke bulldogs moeilijk en riskant. Voortplanting brengt hen meer in gevaar dan de meeste andere rassen.

Hoewel Engelse bulldog-puppy's misschien schattig zijn, zijn ze niet zonder gezondheidscomplicaties, te beginnen met fokken en geboorte. Zorg ervoor dat je financieel klaar bent om de potentieel moeilijke taak op je te nemen om je vrouwtje te laten fokken en haar door het geboorteproces te helpen. Buldoggen fokken is niet iets om in een opwelling te doen. Het produceren van een nest pups legt aanzienlijke druk op de teef (vrouwelijke bulldog) en brengt ook mogelijk levensbedreigende risico's met zich mee.

Bovendien wordt het bulldog-ras geassocieerd met een hoog complicatiepercentage, vooral bij het helpen. Veel buldoggen hebben inderdaad een keizersnede (C-sectie) nodig om de puppy's te produceren, dus tenzij je de financiële middelen hebt om alle gebeurtenissen te dekken, overweeg dan niet om te fokken. De honden hebben ademhalings-, skelet- en huidproblemen, en erger nog, velen kunnen van nature niet paren of bevallen. Als ze vroeg ademhalingsmoeilijkheden krijgen, is het onwaarschijnlijk dat ze de leeftijd van vijf jaar zullen halen.

Is het mogelijk voor Engelse buldoggen om op natuurlijke wijze te paren? Het antwoord op deze vraag is ja, Engelse bulldog kan op natuurlijke wijze paren (broeden), maar helaas kan het erg gevaarlijk zijn voor hun gezondheid. Als je naar een Engelse bulldog kijkt (niet te verwarren met de Amerikaanse Bulldog), zijn twee van de meest opvallende kenmerken hun rimpels en stevige gestalte. Als een van de gemakkelijkst te herkennen hondenrassen heeft de Engelse Bulldog veel unieke eigenschappen die deze hond populair maken. Naarmate ze groeien, zijn Engelse Bulldogs vatbaar voor het ontwikkelen van gewrichtsaandoeningen zoals elleboog- en heupdysplasie als gevolg van de onjuiste ontwikkeling van de gewrichten.

Omdat het honderden dollars kan kosten om een Engelse Bulldog kunstmatig te laten insemineren, geven eigenaren van deze honden de extra kosten vaak door aan de mensen die de puppy's kopen. Engelse Bulldogs kunnen op natuurlijke wijze fokken, maar het is niet het gemakkelijkste om te doen met die stevige, stevige lichamen en korte achterpoten. De meeste zwangere Engelse Bulldogs hebben C-secties nodig om hun puppy's te laten bevallen vanwege de grote schedels van dit ras die vaak niet door het geboortekanaal past. Gewoonlijk aangeduid als de Engelse Bulldog, is de term „Bulldog” terug te voeren op het jaar 1568.Hoewel een Engelse Bulldog-eigenaar thuis een kunstmatige inseminatie kan uitvoeren, kan dit het beste worden gedaan door een erkende dierenarts die over de nodige ervaring en training beschikt.

Tot op de dag van vandaag geloven veel fokkers dat Engelse Bulldogs niet op natuurlijke wijze kunnen bevallen en zouden sterven tijdens een natuurlijke geboorte. Deze hond is ook een van de rassen waarvoor doorgaans de vrouwtjes kunstmatig moeten worden geïnsemineerd, ook al is het voor sommige Engelse Bulldogs mogelijk om op natuurlijke wijze te fokken. De rasnormen voor de Engelse Bulldog omvatten korte en sterke achterpoten en een zeer brede borst, wat het voor een mannetje moeilijk maakt om een succesvolle combinatie met een vrouwtje te hebben. Zorg ervoor dat u uw vrouwelijke bulldog uit de buurt houdt van reuen van middelgrote tot grote rassen van een ander ras als u niet het risico wilt lopen dat bulldog mutts rondrennen.

Het is precies om deze reden dat mannelijke en vrouwelijke Engelse Bulldogs niet op de natuurlijke manier (of helemaal niet) kunnen paren zoals de meeste andere hondenrassen. Je scant het internet en komt steeds schattige foto's tegen van deze rimpelige honden genaamd Engelse Bulldogs.