Kan Engelse bulldog tomaten eten?

Rijpe tomaten worden als niet-toxisch beschouwd voor honden en kunnen met mate worden gevoerd als tussendoortje. Hoewel het voor honden als veilig wordt beschouwd om rode, rijpe tomaten te eten, maken de planten zelf deel uit van de nachtschadefamilie van groenten (waaronder ook aardappelen, paprika's en bosbessen).

Kan Engelse bulldog tomaten eten?

Rijpe tomaten worden als niet-toxisch beschouwd voor honden en kunnen met mate worden gevoerd als tussendoortje. Hoewel het voor honden als veilig wordt beschouwd om rode, rijpe tomaten te eten, maken de planten zelf deel uit van de nachtschadefamilie van groenten (waaronder ook aardappelen, paprika's en bosbessen). Kunnen honden tomaten eten? Het korte antwoord is ja, honden kunnen tomaten eten, maar er zijn enkele grote uitzonderingen en dingen die u moet weten voordat u ze aan uw hond geeft. Honden kunnen absoluut rijpe, rode tomaten eten, met mate.

Tomaten behoren echter tot de nachtschadefamilie en natuurlijke chemicaliën genaamd solanine en tomatine worden aangetroffen in jonge, groene tomaten, vooral in de stengels en bladeren van de plant. Beide kunnen in grote hoeveelheden schadelijk zijn en het is het beste om uw huisdier niets anders te voeren dan de rijpe vruchten. Tomaten worden met mate geserveerd en vormen een voedzame en heerlijke snack voor uw pup. Amanda Williams, hoofddierenarts en medisch directeur van Furry Friends Adoption, Clinic %26 Ranch, om alle feiten over tomaten te krijgen, inclusief welke soorten tomaten ze kunnen eten, hoeveel u ze moet voeren en hoe u kunt weten of uw hond allergisch is voor tomaten.

De tamme tomaten zijn niet alleen niet giftig, maar worden ook vaak door honden gegeten voor het korte plezier om ze te eten. Hoewel hondenbezitters tomaten, rode, rijpe rijpe tomaten mogen eten, moeten ze mogelijk aardappelen, paprika's en bosbessen eten omdat ze als een nachtschadefamilie worden beschouwd. De tomaat komt veel voor in veel huizen en tuinen. Het is een ingrediënt in veel van het voedsel dat we eten, waardoor we een vals gevoel van veiligheid van de plant ontwikkelen.

Hoewel de rode, gerijpte tomaat inderdaad veilig is voor honden, is elk deel van de plant dat groen is dat mogelijk niet. Gastro-intestinale klachten zijn het meest voorkomende symptoom van tomatenvergiftiging bij honden. Als u ziet dat uw hond een grote hoeveelheid onrijpe tomaten of de stengel en bladeren eet, raadpleeg dan uw dierenarts. Bij aankomst op het kantoor van de dierenarts worden ondersteunende therapieën toegediend aan uw huisdier in overeenstemming met zijn behoeften.

De meeste gevallen van tomateninname hebben een uitstekende prognose voor een volledig herstel.