Moeten buldoggen kunstmatig worden geïnsemineerd?

De misvormde hoofden hebben ook invloed op de voortplanting, omdat bulldog-puppy's niet door het geboortekanaal van hun moeder passen en via een keizersnede moeten worden afgeleverd. Pedersen schat dat 80 procent van de buldoggeboorten het gevolg is van kunstmatige inseminatie en keizersnede.

Moeten buldoggen kunstmatig worden geïnsemineerd?

De misvormde hoofden hebben ook invloed op de voortplanting, omdat bulldog-puppy's niet door het geboortekanaal van hun moeder passen en via een keizersnede moeten worden afgeleverd. Pedersen schat dat 80 procent van de buldoggeboorten het gevolg is van kunstmatige inseminatie en keizersnede. Vanwege de moeilijkheid en risico's die gepaard gaan met het op natuurlijke wijze zwanger maken van een bulldog, zijn de meeste fokkers afhankelijk van kunstmatige inseminatie. Kunstmatige inseminatie omvat het verzamelen van sperma en het deponeren in de baarmoeder van een vrouwelijke Engelse bulldog in hitte.

Vanwege hun gedrongen, frontzware lichamen moeten Engelse buldoggen kunstmatig worden geïnsemineerd om te fokken. Een mannelijke Engelse bulldog kan zijn vrouwelijke partner niet beklimmen en betreden zonder de hulp van een mens. Maar als hij eenmaal binnen is, kan een stoeterij met succes een dam impregneren. In de meeste gevallen, JA, moeten Franse buldoggen kunstmatig worden geïnsemineerd.

Er zijn zeldzame gevallen waarin mannelijke en vrouwelijke Fransen met succes zelfstandig hebben kunnen paren. Als je goed bekend bent met het Franse Bulldog-ras, je zult begrijpen dat er heel eenvoudige en voor de hand liggende redenen zijn waarom Franse Bulldoggen over het algemeen niet alleen kunnen paren. Hondenrassen Natuurlijk De meeste Bulldogs kunnen niet op natuurlijke wijze fokken. Ze kunnen hun kinderen ook niet vaginaal opvoeden zonder tussenkomst van mensen.

Deze interventie verhinderde dat de Bulldog uitstierf zoals hij er nu uitziet, waardoor deze soort werd gered. Hoewel alle honden indien nodig kunstmatig kunnen worden geïnsemineerd, zijn de meest voorkomende rassen die de procedure ondergaan meestal de brachycefale rassen, die met het schattige ingeduwde gezicht en grotere hoofden die tegenwoordig zo populair zijn. Voordat je de sprong maakt van een Engelse Bulldog naar Engelse Bulldog-fokker, moet je ervoor zorgen dat je wordt geïnformeerd over waar je aan zou kunnen beginnen. Het is zeker waar dat deze redenen het voor Franse buldoggen moeilijk maken om alleen te paren, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is.

Alleen al het fokken van je bulldog kan al dan niet het moeilijkste en duurste deel van de vergelijking zijn. Aan het eind van de dag is het gemakkelijk in te zien waarom Engelse bulldog-pups zoveel kosten en, nog belangrijker, waarom ze in de eerste plaats kunstmatig moeten worden geïnsemineerd. Zorg ervoor dat u uw vrouwelijke bulldog uit de buurt houdt van reuen van middelgrote tot grote rassen van een ander ras als u niet het risico wilt lopen dat bulldog mutts rondrennen. Als u echter kunstmatige methoden moet gebruiken, moet u eerst een monster van de reu verzamelen.

Er is gemeld dat ongeveer 90% van de Engelse Bulldogs door C-sectie wordt geleverd vanwege deze problemen en moeilijkheden. De antwoorden hier zijn simpelweg dat, als gevolg van menselijke fokpraktijken en, eerlijk gezegd, overfokken, mannelijke en vrouwelijke Engelse buldoggen fysiek onverenigbaar zijn. Een aanzienlijk aantal Engelse buldoggen is mannelijk, maar kan niet paren vanwege de korte benen en stevige lichamen. Bulldogs zijn een door de mens gemaakt ras en eerlijk gezegd zijn ze anatomisch onjuist als het gaat om paring.

De waarheid is dat, hoewel kunstmatige inseminatie gezonder en veiliger is gebleken dan natuurlijke paring voor Engelse Bullie's, het nog steeds moet worden uitgevoerd door een getrainde en ervaren dierenarts in plaats van een fokker, tenzij ze zeer ervaren zijn. Naast het ademhalingsprobleem kunnen Franse buldoggen niet zelfstandig fokken en via de keizersnede bevallen, wat het leven van de hond bemoeilijkt.