Waarom kunnen Engelse buldoggen niet zwemmen?

Bulldogs Zowel Engelse buldoggen als Franse buldoggen hebben de drievoudige dreiging van platte gezichten, tonvormige lichamen en korte benen. Met andere woorden, buldoggen zijn gewoon niet gemaakt om in te zwemmen.

Waarom kunnen Engelse buldoggen niet zwemmen?

Bulldogs Zowel Engelse buldoggen als Franse buldoggen hebben de drievoudige dreiging van platte gezichten, tonvormige lichamen en korte benen. Met andere woorden, buldoggen zijn gewoon niet gemaakt om in te zwemmen. Buldoggen kunnen niet alleen zwemmen vanwege de structuur van hun lichaam. Grote hoofden, ronde en zware romp en korte benen - Bulldogs zijn gewoon niet gemaakt om te zwemmen.

Onze geliefde vrienden met een plat gezicht zinken onmiddellijk op het moment dat ze in diep water springen. Engelse buldoggen kunnen niet alleen zwemmen vanwege hun brachycefalie en zware set en dichte lichamen. Hoewel Engelse buldoggen geen natuurlijk geboren zwemmers zijn, is het mogelijk om ze te trainen om te leren zwemmen met behulp van een reddingsvest. Omdat zowel Engelse als Franse buldoggen lange benen en platte gezichten hebben, lijkt hun lichaam op dat van katten van vatleeftijd.

Het is in feite de conformatie van de moderne Engelse bulldog die resulteert in de complexe gezondheid van het ras en veel van de gezondheidsproblemen die gepaard gaan met honden van het ras, en dit heeft gevolgen voor zowel hun gezondheid en zorg, als voor de levensduur. Dus waarom kunnen Engelse buldoggen niet zwemmen? Het komt neer op een verscheidenheid aan verschillende factoren met betrekking tot hun conformatie, die samen allemaal een ramp in het water betekenen. De Engelse bulldog is een van de populairste hondenrassen in het VK, en ondanks de hoge gemiddelde verkoopprijs die honden van het ras vaak hebben, een die betrouwbaar te vinden is in de top tien populariteitslijst, en een waar veel vraag naar is bij puppykopers. Het is geweldig om te zien dat een Bulldog plezier heeft en alleen kan zwemmen, maar neem deze video niet als reden om je Bulldog te laten zwemmen zonder zijn reddingsvest aan.

Veel mensen denken dat Engelse buldoggen, Franse buldoggen en mopshonden schattig zijn vanwege hun geplette gezichtjes. Er zijn een aantal geweldige producten die perfect zijn ontworpen om Engelse buldoggen in het water te laten drijven. Bulldogs zijn er in een aantal soorten, waaronder Frans, Amerikaans, Engels en de Oud-Engelse Bulldogge. Slechts een aantal Bulldogs kan dit doen en het is altijd het beste om je Bulldog veilig te houden, zelfs als hij geniet.

Dit betekent dat Engelse buldoggen met langere snuiten, langere benen, minder dikke halzen, proportioneel lichtere hoofden, een minder zware bouw en meer open neusgaten mogelijk voor een korte periode kunnen zwemmen, zij het waarschijnlijk niet erg goed of heel lang. Als je je Bulldog wilt laten genieten van peddelen en zwemmen, dan is het belangrijk om hem een goed passend zwemvest of reddingsvest te geven om ervoor te zorgen dat je Bulldog blijft drijven. Sommige honden kunnen een of twee van deze dingen beheren, maar niet alle drie, maar de Engelse bulldog faalt op alle punten, waardoor ze de slechtste zwemmer van allemaal zijn in de hondenwereld van allemaal, of anders gezegd, het hondenras met het grootste risico om te verdrinken.