Wanneer is de Engelse bulldog volgroeid?

Engelse buldoggen, simpelweg geclassificeerd als buldoggen door de American Kennel Club, worden als volgroeid beschouwd wanneer mannetjes ongeveer 50 pond en 16 inch hoog worden en vrouwtjes 40 pond en 14 inch hoog bereiken. Volgens de website van Royal Canin worden Engelse buldoggen als volwassenen beschouwd op de leeftijd van 12 maanden.

Wanneer is de Engelse bulldog volgroeid?

Engelse buldoggen, simpelweg geclassificeerd als buldoggen door de American Kennel Club, worden als volgroeid beschouwd wanneer mannetjes ongeveer 50 pond en 16 inch hoog worden en vrouwtjes 40 pond en 14 inch hoog bereiken. Volgens de website van Royal Canin worden Engelse buldoggen als volwassenen beschouwd op de leeftijd van 12 maanden. Op welke leeftijd stoppen buldoggen met groeien? Na 12 maanden worden buldoggen als volwassenen beschouwd en bereiken ze hun piekgroei. Een bulldog kan nog 6 maanden blijven groeien nadat hij 1 jaar oud is geworden.

Mannelijke buldoggen worden ongeveer 50 pond en 16 centimeter lang. Vrouwtjes worden ongeveer 40 pond en 14 centimeter lang. Het ras en het dieet van de hond zijn belangrijke factoren bij het bepalen van de grootte. Maar hoe lang blijven Engelse buldoggen als puppy's? En op welke leeftijd stoppen ze met groeien en vullen ze eindelijk die broodjes in? Een Engelse bulldog wordt niet langer als een puppy beschouwd als hij 12 maanden oud is, ook al vindt de volledige groei van de hond pas 18 maanden plaats.

De botten van bulldog-puppy's versmelten tussen de leeftijd van negen maanden en een jaar, maar de been- en elleboogbeenderen kunnen blijven groeien tot 18 maanden. Sommige puppy's groeien veel sneller dan andere, omdat pups van verschillende rassen en maten met verschillende snelheden groeien. Hoe kleiner het ras, hoe eerder de hond volwassen wordt en niet langer als een puppy wordt beschouwd. Engelse buldoggen zijn geen gigantisch ras en daarom bereiken ze sneller volwassen dan een grote hond.

Dus je bulldog duurt iets langer, dat wil zeggen,. Ergens tussen 12-15 maanden om een volwassen groei te bereiken. De puppymaanden kunnen echter ook wel 18 maanden duren, zelfs nadat uw hond volgroeid lijkt te zijn. Die schattige middelgrote honden hebben de neiging om tussen de 40-50 pond te groeien als ze volwassen zijn.

De mannetjes wegen bijna 50 pond, terwijl de vrouwelijke buldoggen ongeveer 40 pond bereiken. Je kleine pup heeft zijn ogen pas de eerste twee weken open, voornamelijk vertrouwend op het gehoor om zijn partner en moeder te vinden. De belangrijkste fysieke ontwikkelingen beginnen in de derde week, wanneer ze die kleine oogjes beginnen open te breken en onafhankelijk beginnen te worden. Dit is de fase waarin de individuele persoonlijkheid van elke pup begint te vertonen.

U zult het gedrag, de voorkeuren en antipathieën van uw puppy ontdekken. De botten en spieren van hun benen beginnen zich in de vierde week te ontwikkelen en ze zullen stabieler gaan lopen. Ze wegen op dit moment bijna vijf pond. Hoewel de pups in deze fase op fysiek niveau groei ervaren, zal het gewicht van verschillende pups ook variaties vertonen, afhankelijk van het aantal weken dat is verstreken.

In dit stadium is uw huisdier oud en zelfverzekerd genoeg om verwachtingen van u te krijgen. Ze hebben liefde en zorg nodig om een gezonde ontwikkeling te ervaren. Gevoed en vastgehouden worden zal voor hen niet langer speciale gelegenheden zijn, in plaats daarvan zullen ze dit terecht vaker eisen in hun vijfde week. Ze zullen speels zijn en dat maakt deze periode ook een goed moment om ze trucjes te leren.

Dit is ook een tijd waarin je geleidelijk kunt beginnen met het scheiden van de pups van hun moeder op het gebied van voeding. U kunt beginnen met het geven van puppyvoer, licht gemengd met water. Engelse buldoggen vinden deze papperige maaltijd best lekker en heerlijk. De grote gewichtstoename voor uw puppy begint in de zesde week wanneer hij geen moedermelk meer heeft.

Als er goed voor wordt gezorgd, weegt een robuuste en gezonde bulldog-puppy in dit stadium ongeveer vijf pond. Tijdens de derde maand moet uw opgroeiende puppy worden gevaccineerd. De derde maand is het stadium waarin de immunisatie van hun moedermelk begint af te nemen en de puppy moet worden gevaccineerd om hem te beschermen tegen mogelijke schadelijke ziekten. Wanneer uw puppy de leeftijd van vier maanden bereikt, zal hij een groeispurt ondergaan waardoor hij verrassend genoeg ongeveer 30 pond weegt.

Deze gewichtstoename zal weer vertragen en zal in een gestaag tempo blijven toenemen, totdat uw bulldog de leeftijd van 12 maanden bereikt. Natuurlijk zijn Engelse buldoggen een gedrongen en relatief korter ras. Dus zelfs je volwassen hond heeft korte maar brede benen, met een heel breed en schattig gezicht. Net als het gewicht, zal de lengte van uw puppy variëren per leeftijd.

Hoewel het voor elke hond varieert, ligt het gemiddelde cijfer ergens tussen de 14-16 inch, zoals eerder vermeld. Het feit dat ze erg kort zijn, zorgt ervoor dat ze er behoorlijk omvangrijk uitzien, en je zult zelden een Engelse bulldog vinden die er lang uitziet. Bovendien zorgt de korte gestalte van dit ras ervoor dat ze er een stuk lichter uitzien dan wat ze werkelijk wegen. Als je eenmaal weet hoe je Engelse bulldog-pup groeit van kleintje tot volwassene, weet je ook hoe je beter voor hem kunt zorgen.

Zorg ervoor dat je ze regelmatig naar een dierenarts brengt om hun ontwikkeling te laten controleren en ervoor te zorgen dat ze gezonde en gezonde lichamen ontwikkelen. De perfecte riem kiezen voor Engelse buldoggen en waarom ze nodig zijn Engelse buldoggen zijn niet de meest actieve honden, maar ze hebben nog steeds hun dagelijkse wandelingen nodig. Afhankelijk van waar u woont en uw lokale omgeving, moet u mogelijk uw hond aangelijnd maken tijdens het nemen. Hoe lang zal uw Franse bulldog leven? Je zult niet veel hondenrassen vinden die zo loyaal, liefdevol en aanpasbaar zijn als de Franse bulldog.

Ze blaffen niet overdreven, zijn geweldige babysitters en zijn praktisch perfecte pups om te bezitten als je erin woont. We houden van Engelse Bulldogs en delen graag alles wat we over hen leren. The Bulldog Blog is een gratis bron waar je alles kunt leren over dit schattige, rimpelige ras. Als uw pup een bijzonder slecht geval heeft en moeite heeft met ademhalen, zelfs als hij niet traint, kunt u met uw dierenarts praten over een operatie voor brachycefaal luchtwegsyndroom, een veel voorkomende procedure die wordt uitgevoerd om Engelse buldoggen en andere brachycefale hondenrassen, zoals mopshonden, gemakkelijker te laten ademen.

Vooral als u voor het eerst een Engelse bulldog-eigenaar bent, kan het in het begin een beetje verwarrend zijn om meer te weten te komen over de ins en outs van de ontwikkeling van uw hond. Je Bulldog wordt snel groter als hij 4-5 maanden oud is en zal niet langer groter worden als hij 3 of 4 jaar oud is, dat is wanneer je Bulldog volledig ontwikkeld is en zijn hoofd zijn volledige grootte heeft bereikt. Daarom kunt u door op de hoogte te blijven van hun groeivoortgang door middel van een Engelse bulldog-groeigrafiek en bijhouden hoe ze gedurende de dag bewegen, zowel hun gewicht als hun lengte in de gaten houden. Door de nek van uw Engelse Bulldog te meten, kunt u de juiste maat halsband vinden die comfortabel en veilig voor hem is.

Net als bij de meeste andere hondenrassen, wordt een Engelse bulldog beschouwd als volgroeid rond een jaar oud. Omdat Engelse Bulldogs middelgrote honden zijn, zijn ze volgroeid als ze de leeftijd van een jaar bereiken. Dus hoeveel grand-fur-baby's ga je krijgen? Het gemiddelde nest van een zwangere Engelse bulldog zal over het algemeen ongeveer vijf of zes puppy's zijn, wat kan variëren op basis van een aantal factoren. Als uw Engelse bulldog overgewicht heeft, moet u proberen meer lichaamsbeweging toe te voegen en hun dieet onder controle te houden.

Als volwassenen groeien Engelse Bulldogs tot ongeveer 12 tot 16 inch hoog en wegen ze tussen de 40 en 50 pond. Een volwassen vrouwelijke Engelse Bulldog weegt ongeveer tien pond minder met 40 tot 44 pond en is 12 tot 14 centimeter lang. U kunt de onderstaande Engelse bulldog-gewichtstabel gebruiken om het gewicht van uw pup nauwlettend in de gaten te houden terwijl hij of zij groeit van de pup-kap tot ver in de volwassenheid. Uw Engelse Bulldog laten steriliseren of castreren heeft verschillende gezondheidsvoordelen, zoals het verlagen van het risico op verschillende kankers, het voorkomen van pyometra, het verminderen van agressie, het voorkomen van fokken voor mannen en hitteperiodes voor vrouwen.

Engelse Bulldogs zijn ook zeer vatbaar voor overgewicht, wat schadelijk is voor hun gezondheid. De Engelse Bulldog is een van de zwaarst getroffen hondenrassen en het brachycefale syndroom kan leiden tot ademhalingsmoeilijkheden, ademnood, zonnesteek en moeite met trainen vanwege hun ademhalingsbeperkingen. .