Wat is de levensduur van de Engelse bulldog?

De Bulldog is een Brits hondenras van het mastiff-type. Het kan ook bekend staan als de Engelse bulldog of Britse Bulldog.

Wat is de levensduur van de Engelse bulldog?

De Bulldog is een Brits hondenras van het mastiff-type. Het kan ook bekend staan als de Engelse bulldog of Britse Bulldog. Het is van gemiddelde grootte, een gespierde, forse hond met een gerimpeld gezicht en een kenmerkende ingeduwde neus. Wikipedia De gemiddelde levensduur van een Engelse Bulldog is tussen de 8-10 jaar oud.

Ze beginnen tekenen van veroudering te vertonen tussen de vijf en zes jaar. De gemiddelde levensduur van een Engelse Bulldog ligt tussen de 8 en 10 jaar. Om dit in perspectief te plaatsen, hebben kleinere honden zoals Chihuahua's en Yorkshire Terriers een levensduur van 17-20 jaar oud. Omgekeerd hebben grotere honden zoals Mastiffs een levensduur van slechts 5-6 jaar.

Engelse Bulldogs leven gemiddeld tussen de 8-10 jaar. Met de juiste zorg kunnen sommigen tot 10 tot 12 jaar oud worden, terwijl sommigen in zeldzame gevallen zelfs tot 18 jaar oud kunnen worden. De Engelse bulldog heeft een lief, zachtaardig karakter. Betrouwbaar en voorspelbaar, de bulldog is een geweldig familiehuisdier en liefdevol voor de meeste kinderen.

Mensgericht als ras, vragen ze actief menselijke aandacht. Engelse buldoggen zijn een sterk, eigenwijs maar charmant ras met veel aanleg voor gezondheidsproblemen. Hoewel ze oorspronkelijk zijn gefokt om te vechten en er behoorlijk intimiderend uitzien, zijn Engelse Bulldogs enkele van de aardigste, meest liefdevolle en zachtaardige honden die je ooit zult ontmoeten. Met goede zorg, een gezond dieet en de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging kan uw Engelse Bulldog echter aanzienlijk langer leven, waarbij sommigen goed leven in hun tienerjaren.

Typisch honden met een laag uithoudingsvermogen, Engelse buldoggen hebben een lief karakter, zijn voorspelbaar, betrouwbaar en uitstekend bij kinderen en hebben slechts matige lichaamsbeweging nodig. De meeste Engelse buldoggen gedragen zich vaak ontspannen, wat er op zijn beurt soms toe leidt dat de huiseigenaar iets minder aandacht voor hen krijgt. Dit baart dierenartsen zorgen omdat de meeste Engelse Bulldogs genetische aandoeningen zullen ontwikkelen, zoals heupdysplasie bij honden, hartaandoeningen en andere slopende aandoeningen. Het is ook een goed idee om meer te weten te komen over de mogelijke gezondheidsproblemen waar Engelse Bulldogs vatbaar voor kunnen zijn en om de vroege tekenen en symptomen van ziekte in de gaten te houden.

De Engelse Bulldog geldt momenteel als het vierde meest populaire hondenras in Amerika, zonder tekenen dat het minder populair wordt aan de horizon. Engelse Bulldogs wegen ergens van 18-25 kg (39-55 lbs) als volwassenen en zijn tussen de 30-40 cm lang bij de schoft. Onthoud dat obesitas een groot probleem kan zijn voor Engelse Bulldogs en als ze niet genoeg lichaamsbeweging krijgen, kan dit snel een probleem worden. Engelse Bulldogs kunnen last hebben van een hele reeks gezondheidsproblemen, maar er zijn een paar doodsoorzaken die vaker voorkomen dan andere.

De tweede meest voorkomende doodsoorzaak bij Engelse Bulldogs is kanker en tumoren; waarvan het risico toeneemt naarmate ze ouder worden. Na verloop van tijd zul je ontdekken hoe je bulldog dit allemaal doet en wat wel of niet normaal is voor je bulldog. De huid van de Engelse bulldog is los en hangend met zware rimpels en dikke plooien op het gezicht en een keelhuid die aan de keel hangt. Juiste gewichtsbeheersing is cruciaal voor de levensverwachting van uw hond, omdat Engelse buldoggen vatbaar zijn voor extra gewicht.

Engelse buldoggen zijn een van de meest gevoelige rassen als het gaat om gezondheidsproblemen of infecties vanwege hun unieke fysieke structuur en genetica.