Wat is Engelse bulldog?

De Bulldog is een Brits hondenras van het type Mastiff. Het kan ook bekend staan als de Engelse bulldog of Britse Bulldog.

Wat is Engelse bulldog?

De Bulldog is een Brits hondenras van het type Mastiff. Het kan ook bekend staan als de Engelse bulldog of Britse Bulldog. Het is van gemiddelde grootte, een gespierde, forse hond met een gerimpeld gezicht en een kenmerkende ingeduwde neus. De Engelse bulldog is een gespierde kleine krachtpatser wiens karakteristieke cra-achtige waddle grote kracht, stabiliteit en kracht uitstraalt.

Het ras heeft korte, gladde jassen die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, waaronder gestroomd, wit, rood, reekalf, geel en gevlekt. Hun losse huid bood vroeger extra bescherming voor hun vitale organen bij het hoeden van vee, maar tegenwoordig is het een van de vele vertederende eigenschappen van de Engelse Bulldog. Het is bekend dat de Engelse bulldog afkomstig is van de Britse eilanden. Ze worden verondersteld af te stammen van de Aziatische mastiff en de mopshond.

De oorspronkelijke buldoggen waren onverschrokken honden en waren ongevoelig voor pijn. Ze vielen de stier van onderaf aan en gingen vervolgens voor de halsader in de nek, waardoor het voor de stier bijna onmogelijk werd om terug te vechten. Toen hondengevechten illegaal werden in Engeland, werden de Engelse buldoggen gefokt voor huiselijkheid. Soms de Engelse Bulldog of de Britse Bulldog genoemd, is het ras ontstaan in Engeland en heeft een bloederig verleden.

Het stamde af van vechtmastiffs die door de Romeinen naar de Britse eilanden werden gebracht en werd gebruikt in een bloedige sport genaamd bullbaiting. Tegenwoordig lijkt de Bulldog echter qua uiterlijk slechts een klein beetje op zijn voorouders. En alle wreedheid die hij tentoonstelde in de bullbaitinghokken? Voorgoed verdwenen. Ondanks zijn nog steeds woeste uiterlijk, zou het moeilijk zijn om een hond te vinden met een zoetere, liefdevollere instelling.

De bulldog is een middelgroot hondenras uit Engeland dat bekend staat om zijn kenmerkende sombere gezicht, brede schouders en innemende rollende gang. Het is misschien wel een van de meest erkende rassen ter wereld. Hoewel je dit ras vaak de „Engelse bulldog” zult zien, een verwijzing naar het land van herkomst, is de officiële naam gewoon bulldog. Met een talent om met iedereen om te gaan, kunnen Engelse Bulldogs zich thuis voelen bij elk type gezin.

In feite, met zulke grote hoofden om hun kleinere achterhand te vergezellen, zorgen Engelse Bulldogs voor vreselijke zwemmers, en het is het beste om ze weg te houden van het water. Ze ontdekten ook dat Engelse buldoggen een laag bewegingsbereik hebben vanwege de manier waarop hun musculoskeletale functie is. Ouders van Engelse Bulldog-huisdieren moeten de gezichtsplooien van hun pup een paar keer per week schoonvegen met een vochtige handdoek. Hoewel ze over het algemeen goed overweg kunnen met andere huisdieren, kunnen Engelse buldoggen agressief zijn voor onbekende honden.

Kort, stevig en de trotse eigenaren van een aantal serieus slappe wangen, de Engelse Bulldog is een gemakkelijk herkenbaar en ongelooflijk populair ras. Buiten de training staan Engelse Bulldogs bekend als onafhankelijke honden die problemen zelf kunnen oplossen zonder hulp van hun mensen nodig te hebben. Daarom had de Old English Bulldog zijn nut in Engeland als sportdier overleefd en waren zijn actieve of werkdagen geteld. Van nature zijn Engelse Bulldogs mensenbehagers, ook al kunnen ze van tijd tot tijd een beetje een sterke wil hebben.

Afgezien van een paar vermijdbare zorgen, zoals hun gebrek aan zwemvermogen, de neiging om snel oververhit te raken in de zon, problemen met de voortplanting en de behoefte aan keizersnede, en door lichaamsbeweging veroorzaakte ademhalingsproblemen, hebben Engelse Bulldogs te maken met veel genetische problemen. Met hun traditioneel platte vacht en minimale vervelling heeft de Engelse Bulldog niet veel verzorgingseisen. Met schattige rimpels en een speels temperament zal de Engelse Bulldog zeker veel aandacht trekken, waar ze ook gaan. Hoewel er geen consensus is als het gaat om de ethische dilemma's van Engelse Bulldogs en fokken, het is belangrijk om op de hoogte te zijn van alle factoren die een rol spelen bij het beslissen welk ras geschikt is voor uw gezin en levensstijl, terwijl u ook opmerkt hoe belangrijk het is om te weten waar een hond - ongeacht het ras - vandaan komt uit.

Deze studie toont aan dat Engelse buldoggen vatbaar zijn voor afwijkingen met hun radiografische bevindingen en veel orthopedische aandoeningen. .