Wat is het doel van een Engelse bulldog?

Hoewel historisch gezien de Engelse bulldog werd gefokt voor de sport van stierenaas en behoorlijk agressief gedrag vertoonde, is dit kenmerk in de loop van de tijd grotendeels uit het ras gefokt. Over het algemeen staat het Engelse Bulldog-ras van vandaag bekend als vriendelijk en volgzaam.

Wat is het doel van een Engelse bulldog?

Hoewel historisch gezien de Engelse bulldog werd gefokt voor de sport van stierenaas en behoorlijk agressief gedrag vertoonde, is dit kenmerk in de loop van de tijd grotendeels uit het ras gefokt. Over het algemeen staat het Engelse Bulldog-ras van vandaag bekend als vriendelijk en volgzaam. De Bulldog werd oorspronkelijk gebruikt om vee naar de markt te drijven en om te concurreren in een bloedige sport genaamd bullbaiting. Tegenwoordig zijn het vriendelijke metgezellen die van kinderen houden.

De Engelse bulldog heeft een lief, zachtaardig karakter. Betrouwbaar en voorspelbaar, de bulldog is een geweldig familiehuisdier en liefdevol voor de meeste kinderen. Mensgericht als ras, vragen ze actief menselijke aandacht. Dit is waar genetische diversiteit, of het ontbreken daarvan, een negatieve invloed begint te hebben op de Engelse bulldog van vandaag.

Dit komt omdat de originele, opzettelijke anatomie van stierenaas van vroege Engelse buldoggen sindsdien is vervormd door intens selectief fokken. Maar veel fokkers en enthousiastelingen zijn te diep gehecht aan de Engelse bulldog die ze kennen en voelen zich graag bereid om te kruisen met andere hondenrassen, zelfs als het uiteindelijk zal helpen deze iconische honden te behouden. Nu stierenaas officieel illegaal was, leek het aanvankelijk alsof de geschiedenis van de Engelse bulldog op het punt stond een goede wending te nemen. De geschiedenis van de moderne Engelse bulldog wordt steeds grimmiger vanwege dit exacte type opzettelijk selectieve fokkerij.

De vroegmoderne Engelse bulldoggeschiedenis toont een hond die is gefokt op specifieke kenmerken die verband houden met hun primaire bezigheid. In de meeste gevallen hebben Engelse bulldog-moeders kunstmatige inseminatie nodig om zwanger te worden en moeten puppy's via een keizersnede worden afgeleverd. Daarom had de Old English Bulldog zijn nut in Engeland als sportdier overleefd en waren zijn actieve of werkdagen geteld. De Engelse bulldog is een gespierde kleine krachtpatser wiens karakteristieke crablike waddle grote kracht, stabiliteit en kracht uitstraalt.

Deze studie toont aan dat Engelse buldoggen vatbaar zijn voor afwijkingen met hun radiografische bevindingen en veel orthopedische aandoeningen. Genoemd naar zijn gebruik in de sport van stierenaas, lijkt de Engelse bulldog ergens voor de 13e eeuw op de Britse eilanden te zijn ontstaan. Ze ontdekten ook dat Engelse buldoggen een laag bewegingsbereik hebben vanwege de manier waarop hun musculoskeletale functie is. Soms de Engelse Bulldog of de Britse Bulldog genoemd, het ras is ontstaan in Engeland en heeft een bloederig verleden.

Het is belangrijk op te merken dat deze vroege Engelse buldoggen over het algemeen winterhard, gezond en sterk waren. De Bulldog werd zo genoemd omdat dit type hond ideaal was voor de Engelse bullbaiting sport, waarbij een stier aan een paal in de grond werd vastgemaakt en honden werden aangemoedigd om te proberen de neus van de stier te bijten. De huid van de Engelse bulldog is los en hangend met zware rimpels en dikke plooien op het gezicht en een keelhuid die aan de keel hangt.