Wat is het originele bulldog-ras?

Bulldogs in het begin Zoals de pitbull, buldoggen werden oorspronkelijk gefokt om slagers te helpen vee onder controle te houden, hoewel buldoggen hoogstwaarschijnlijk ouder zijn dan pitrekeningen, met een geschiedenis die mogelijk teruggaat tot de 5e eeuw in Engeland en een ras genaamd de Alaunt. De Engelse Bulldog staat bekend om zijn brede houding, gespierd laag profiel en korte, gerimpelde gezichten met een onderbeet.

Wat is het originele bulldog-ras?

Bulldogs in het begin Zoals de pitbull, buldoggen werden oorspronkelijk gefokt om slagers te helpen vee onder controle te houden, hoewel buldoggen hoogstwaarschijnlijk ouder zijn dan pitrekeningen, met een geschiedenis die mogelijk teruggaat tot de 5e eeuw in Engeland en een ras genaamd de Alaunt. De Engelse Bulldog staat bekend om zijn brede houding, gespierd laag profiel en korte, gerimpelde gezichten met een onderbeet. Al in de 13e eeuw werden de honden gefokt voor de nu illegale sport van stierenaas. Het is bekend dat de Engelse bulldog afkomstig is van de Britse eilanden.

Ze worden verondersteld af te stammen van de Aziatische mastiff en de mopshond. De oorspronkelijke buldoggen waren onverschrokken honden en waren ongevoelig voor pijn. Ze vielen de stier van onderaf aan en gingen vervolgens voor de halsader in de nek, waardoor het voor de stier bijna onmogelijk werd om terug te vechten. Toen hondengevechten illegaal werden in Engeland, werden de Engelse buldoggen gefokt voor huiselijkheid.

Bulldogs waren, zoals hun naam al aangeeft, honden die werden gefokt voor stierenaas. Het was een bloederige bloedsport die tijdens de middeleeuwen plaatsvond in steden en dorpen in heel Engeland. Stieren werden in een put gezet met Bulldogs, en de twee vochten vaak tot de dood. Bulldogs hingen aan de veel grotere stier en vermoeien het dier uit voordat ze hun laatste staking maakten.

Net zoals de Bulldog een seismische verschuiving in identiteit had meegemaakt met de groeiende humane beweging van Engeland, werd ook de Franse Bulldog tot bestaan geduwd als gevolg van enorme sociale verandering. De Engelse Bulldog vertoont meestal een vriendelijk, maar eigenwijs temperament en kan een geweldige gezinshond zijn. Daarom had de Old English Bulldog zijn nut in Engeland als sportdier overleefd en waren zijn actieve of werkdagen geteld. Misschien aten deze geminiaturiseerde buldoggen minder voedsel en namen ze minder ruimte in de krappe vertrekken die alles waren wat de vrouwen zich konden veroorloven met hun magere loon.

Je zou kunnen zeggen dat het de taak van de Bulldog was om te proberen zich vast te klampen aan de neus van de stier en niet los te laten totdat de stier stierf door bloedingen. Hoewel historisch gezien de Engelse Bulldog werd gefokt voor de sport van stierenaas en behoorlijk agressief gedrag vertoonde, is dit kenmerk in de loop van de tijd grotendeels uit het ras gefokt. Ouders van gezelschapsdieren die het Engelse Bulldog-ras overwegen, moeten overwegen een huisdierenverzekering af te sluiten om de medische kosten van het ras te helpen Stierenaas was een bijzonder wrede sport waarbij speciaal gefokte Bulldogs werden losgelaten op een vastgebonden stier. De Engelse Bulldog is doorgaans vriendelijk, loyaal maar koppig, goed met kinderen en andere huisdieren, en maakt graag zijn aanwezigheid kenbaar zonder agressief te zijn.

Omdat de Engelse Bulldog vatbaar kan zijn voor oogproblemen of allergieën die oogafscheiding veroorzaken, moet u mogelijk routinematig rond hun ogen schoonmaken. Ondanks het koppige temperament geniet en profiteert de Engelse Bulldog van dagelijkse matige lichaamsbeweging. Een huisdierenverzekering is een geweldige optie voor elke ouder van een huisdier die overweegt een Engelse Bulldog aan hun gezin toe te voegen. Het stoere gezicht grijpt echter terug naar de geboorte van het ras en legt uit waarom zoveel meer middelbare scholen en hogescholen Bulldogs adopteren als hun sportmascottes in plaats van honden die meer bekend staan om hun schoonheid dan om hun kracht.

De Engelse Bulldog kan entropion ontwikkelen, dat is het naar binnen rollen van de oogleden (meestal de onderste oogleden). Twee andere erkende leden van het ras zijn te zien in het schilderij Crib and Rosa uit 1817, waarbij Rosa een voorbeeld is van de vorm en grootte van het ideale type Oud-Engelse Bulldog, zij het met een tekort aan rimpels rond het hoofd en de nek en in substantie van bot in de ledematen. Buldoggen werden oorspronkelijk gefokt om slagers te helpen vee te beheersen en hebben een geschiedenis die teruggaat tot de 5e eeuw in Engeland met een ras genaamd de Alaunt.