Welke 2 rassen maken een Amerikaanse bulldog?

Rasoverzicht De American Bulldog is een groot, gedrongen en krachtig werkhondenras uit de Mastiff-familie. Ze hebben kenmerkende half rechtopstaande hangervormige oren en een sterke kaak.

Welke 2 rassen maken een Amerikaanse bulldog?

Rasoverzicht De American Bulldog is een groot, gedrongen en krachtig werkhondenras uit de Mastiff-familie. Ze hebben kenmerkende half rechtopstaande hangervormige oren en een sterke kaak. American Bulldogs kunnen hun afstamming traceren van de Amerikaanse Johnson Bulldog en de Scott Bulldog. De voorouder van de Amerikaanse Bulldog is de Old English Bulldog, die naar Noord-Amerika werd gebracht door immigranten uit de arbeidersklasse die hun werkhonden wilden houden om te helpen op de boerderijen.

In plaats van zich zorgen te maken over het behoud van raszuiverheid of bepaalde genetische eigenschappen, fokten vroege boeren de honden met de beste werkkwaliteiten voor allround boerderijwerk. De behendigheid, intelligentie en loyaliteit van het ras maakten hen zeer nuttig voor het omgaan met vee en voor de jacht. Wilde varkens waren een invasieve soort die niet inheems was in het Amerikaanse zuiden en die geen natuurlijke roofdieren had, en de sterke kaken en gespierde bouw van de Amerikaanse Bulldog waren perfect om ze op te jagen. Amerikaanse buldoggen en Amerikaanse pitbulls zijn twee rassen die afstammen van de Oud-Engelse bulldog.

Als je echter foto's van deze rassen naast elkaar bekijkt, merk je meteen de verschillen tussen de twee. De Amerikaanse bulldog is een directe afstammeling van dit ras dat sinds de vroege kolonisten arriveerden tot Amerika was beperkt. Amerikaanse buldoggen verschillen van hun Engelse tegenhangers doordat ze over het algemeen meer atletische vormen hebben. Hun temperamenten lijken echter verrassend veel op elkaar.

De Amerikaanse Bulldog wordt beschouwd als een van de vele verschillende pestkoppen, die elk tot op zekere hoogte uniek zijn. Op een ander punt begon Johnson zijn oorspronkelijke lijnen te overschrijden met een atavistische Engelse bulldog uit het noorden die zijn genetische atletische kracht had behouden, waardoor de Bully-type American Bulldog werd gecreëerd, ook wel bekend als het Johnson-type of het Classic-type. Hoewel Amerikaanse bulldogs niet de gerimpelde bulldog-wangen hebben waar de meeste mensen aan denken, zijn ze nog steeds iets los in vergelijking met hun afgeplatte maar gedefinieerde snuit en kaaklijn. Ze hebben ook verschillende lijnen: Amerikaanse buldoggen stammen af van mastiffs, en pitbulls van verschillende terriërs, waaronder Amerikaanse Staffordshire-terriërs en Staffordshire bull terriers, hoewel sommige rashistorici geloven dat er een kleine bulldog in zit.

De Scott American bulldog is slank en gespierd, en hij is kleiner en atletischer dan de Johnson American bulldog. De Old English Bulldog werd bewaard door immigranten uit de arbeidersklasse die hun werkhonden meenamen naar het Amerikaanse Zuiden; deze honden worden verondersteld al in de 17e eeuw voor het eerst te zijn verschenen. De afkomst van Amerikaanse bulldogs begon op het Engelse platteland, waar ze vaak werden gevonden in slagerijen. De Scott American bulldog heeft langere benen die onder het lichaam zijn geplaatst, niet opzij zoals de Johnson American bulldog.

Omdat Amerikaanse buldoggen hunkeren naar activiteit en stimulatie, moeten potentiële eigenaren eerst met een dierenarts praten om te bepalen of de trainingsbehoeften van deze bulldog overeenkomen met hun levensstijl.