Welke rassen hebben de bulldog gemaakt?

Het is bekend dat de Engelse bulldog afkomstig is van de Britse eilanden. Ze worden verondersteld af te stammen van de Aziatische mastiff en de mopshond.

Welke rassen hebben de bulldog gemaakt?

Het is bekend dat de Engelse bulldog afkomstig is van de Britse eilanden. Ze worden verondersteld af te stammen van de Aziatische mastiff en de mopshond. De oorspronkelijke buldoggen waren onverschrokken honden en waren ongevoelig voor pijn. De Engelse Bulldog vertoont meestal een vriendelijk, maar eigenwijs temperament en kan een geweldige gezinshond zijn.

Als brachycefaal of korte-neusras zijn Engelse Bulldogs niet goed aangepast aan warme klimaten. Eigenaren moeten voorzichtig zijn als ze in warmere klimaten of tijdens de lente- en zomerseizoenen leven. Toen stierenaas verboden werd in het VK, leek er geen behoefte meer te zijn aan het ras en het leek erop dat ze zouden uitsterven als hun export naar de VS en Duitsland er niet was geweest. In de VS worden buldoggen nog steeds gebruikt op boerderijen voor het hoeden van varkens en vee.

In Duitsland werden buldoggen gekruist om de bokser te maken en in Engeland werden ze op een kleinere maat gefokt. Johnson is een van de twee mannen die worden gecrediteerd voor het redden van het bulldogras en het creëren van de Amerikaanse bulldog. Buldoggen werden oorspronkelijk gefokt om slagers te helpen vee te beheersen en hebben een geschiedenis die teruggaat tot de 5e eeuw in Engeland met een ras genaamd de Alaunt. Ondanks zijn oorsprong is de Bulldog een zachtaardig ras geworden dat geliefd is bij Bulldog-ouders over de hele wereld die hun aanhankelijke aard koesteren.

Deze veranderingen vonden in de loop van de tijd plaats, aangezien honden werden geselecteerd om te fokken op basis van de meest „bulldog-achtige verschijningen”. De Bulldog van vandaag is heel anders, zowel qua uiterlijk als temperament, dan de vroege versie van het ras. In het bijzonder heeft het laboratorium van Sargan vijf jaar bestudeerd waarom buldoggen zoveel moeite hebben met ademhalen, een bijzonder uitgesproken probleem in het ras, naast verplaatste heupen. Ik vergis me misschien, maar ik geloof dat de fokker de 'Olde' heeft toegevoegd, want terwijl hij Engelse Bulldogs fokte, hij fokte ze ook met andere hondenrassen.

Op dit moment beginnen bezorgde dierenartsen en bulldog-enthousiastelingen fokkers en raszuivere hondenclubfunctionarissen aan te sporen kruisen te omarmen voor een grotere genetische diversiteit. Een fysieke beschrijving van de bulldog verscheen in de Cynographia Britannica 1800, een tekst met afbeeldingen en beschrijvingen van verschillende hondenrassen. Hij zegt dat slechte ademhaling een geaccepteerde eigenschap is geworden in plaats van een alarmerend gezondheidsprobleem onder bulldog-fans, simpelweg omdat het gebruikelijk is geworden binnen het ras. Deze zeer boopable neuzen tonen het verschil tussen de originele, open neusgaten van de bulldog en de gesloten neusgaten die het ras in de loop van de tijd ontwikkelde.

Ouders van gezelschapsdieren die het Engelse Bulldog-ras overwegen, moeten overwegen een huisdierenverzekering af te sluiten om de medische kosten van het ras te helpen In Engeland werd de oorspronkelijke werkende bulldog gefokt tot een kleiner formaat, hoewel er enige onenigheid is over de vraag of dit alleen werd bereikt door selectief kleinere honden te fokken, of kruising met mopshonden. Sommige Engelse Bulldogs, vooral degenen die moeilijke ontwikkelingsjaren hebben gehad, kunnen echter angstig of agressief gedrag vertonen dat niet kenmerkend is voor het ras. Wat zou kunnen helpen, is te accepteren dat sommige slechte eigenschappen nog steeds worden doorgegeven en verschillende fokwaarden voor bulldogs toe te wijzen. Zoals bij de meeste hondenrassen, is het aangewezen om een volwassen Engelse Bulldog twee keer per dag te voeren,'s ochtends en' s avonds.