Zijn Engelse buldoggen een goed huisdier?

Betrouwbaar en voorspelbaar, de bulldog is een geweldig familiehuisdier en liefdevol voor de meeste kinderen. Mensgericht als ras, vragen ze actief menselijke aandacht.

Zijn Engelse buldoggen een goed huisdier?

Betrouwbaar en voorspelbaar, de bulldog is een geweldig familiehuisdier en liefdevol voor de meeste kinderen. Mensgericht als ras, vragen ze actief menselijke aandacht. Ze hebben echter de moed behouden die oorspronkelijk in hen was gefokt voor stierenaas, dus ze zijn fijne waakhonden. Hoewel koppig, is de Engelse bulldog verrassend gevoelig, onthoudt hij wat hij leert en reageert goed op geduldige, aanhoudende training.

De Engelse Bulldog verovert gemakkelijk harten met zijn gladde gezicht. Een middelgrote hond, de Bulldog is kort en compact met een brede borst en een kleine achterkant. Hun grote hoofden en kisten worden omhoog gehouden door sterke benen en grote voorpoten. Bulldogs hebben grote kaken die een mooie glimlach mogelijk maken wanneer ze hijgen of opgewonden zijn, en hun onderbeet zorgt ervoor dat die grote roze tong naar buiten kan gluren als hij ontspannen is of slaapt.

Voor sommigen lijken ze misschien intimiderend, maar Bulldog-eigenaren zullen snel wijzen op hun zachte, vriendelijke karakter. Engelse Bulldogs zijn een betrouwbare, zachtaardige hond die geweldige huisdieren is en veel meer van mensen houdt dan van andere honden of dieren. Engelse Bulldogs zijn uitstekende familiegenoten. Ze zijn geweldig met kinderen en kunnen het prima doen in een huishouden met meerdere huisdieren als ze als puppy's goed worden gesocialiseerd.

Ze hebben wel een iets hogere prooidrift, dus daar moet je op letten als je katten in huis hebt, en het gedrag al vroeg corrigeren. Gelukkig worden hondengevechten al een aantal jaren als illegaal beschouwd en is de Engelse Bulldog nu een meer volgzaam huisdier, wat hen heeft geholpen een blijvende aantrekkingskracht te geven. De Engelse Bulldog is een zeer gedurfde hond die niet bang is om zijn mannetje te staan, en hij kan zeer beschermend zijn voor zijn baasjes en mogelijk territoriaal over zijn eigendom. Engelse Bulldogs kunnen hun familie een beetje beschermen als er vreemden in de buurt zijn, en sommigen kunnen enigszins vijandig staan tegenover onbekende honden.

Engelse Bulldogs zijn enkelvoudig gecoat, wat betekent dat ze gedurende een heel jaar ongeveer hetzelfde bedrag zullen verliezen. Helaas, er zijn veel ongewenste Bulldogs- en Bulldog-mixen in reddingscentra en schuilplaatsen rond de Verenigde Staten. Door de jaren heen, Engelse Bulldogs zijn van gladiatoren uitgegroeid tot de bankaardappelen die mensen tegenwoordig kennen en liefhebben. Veel mensen kopen Engelse Bulldogs vanwege hun uiterlijk en hebben geen idee van het werk dat nodig is om deze prachtige honden gelukkig en gezond te houden.

Hoewel dit verstandig en uitstekend advies is dat u hebt gegeven voordat iemand beslist of het een goed hondenras voor zijn gezin is, vind ik dat veel van deze adviezen ook nuttig zijn voor bestaande eigenaren, vooral om de Engelse Bulldog in goede gezondheid en gelukkig te houden. Hoewel een Engelse Bulldog zeker een volkstrekker is met degenen die hij kent, en vreemden waarmee hij kennis maakt, vertoont hij soms enige agressie jegens andere honden. Het is ook gebruikelijk dat alle Engelse Bulldogs een gevlekte vacht hebben, met veel verschillende kleuren tegelijk. Met een nogal luie instelling houden Engelse Bulldogs van lekker knuffelen en zullen ze je graag de hele dag op de bank knuffelen.

Dit betekent dat het trainen van uw Engelse Bulldog om in hun krat te blijven, nog moeilijker kan zijn dan leibandtraining. Soms de Engelse Bulldog of de Britse Bulldog genoemd, het ras is ontstaan in Engeland en heeft een bloederig verleden. De AKC-standaard zegt dat de dispositie van de Engelse Bulldog gelijk en vriendelijk, vastberaden en moedig moet zijn. Zoals het bovenstaande gedeelte zou kunnen suggereren, hebben Engelse Bulldogs niet veel activiteit nodig, en in feite kan alles wat krachtig is gevaarlijk zijn.