Zijn Engelse buldoggen puur gefokt?

De Bulldog werd oorspronkelijk gebruikt om vee naar de markt te drijven en om te concurreren in een bloedige sport genaamd bullbaiting. Tegenwoordig zijn het vriendelijke metgezellen die van kinderen houden.

Zijn Engelse buldoggen puur gefokt?

De Bulldog werd oorspronkelijk gebruikt om vee naar de markt te drijven en om te concurreren in een bloedige sport genaamd bullbaiting. Tegenwoordig zijn het vriendelijke metgezellen die van kinderen houden. Hoewel dit raszuivere honden zijn, kunt u ze vinden onder de hoede van schuilplaatsen of reddingsgroepen. De meeste rasclubs noemen dit ras gewoon Bulldog.

Maar hij wordt ook wel Engelse bulldog of Britse Bulldog genoemd om hem te onderscheiden van andere bulldog-achtige rassen zoals de Franse Bulldog of Amerikaanse Bulldog. Bulldog-fokgroepen verzetten zich onvermurwbaar tegen veranderingen, met het argument dat onverantwoordelijke fokkers gezondheidsproblemen veroorzaken voor honden. Toch tonen recente genetische studies aan dat buldoggen zo inteelt zijn dat er misschien niet genoeg genetische diversiteit in het ras is om enkele gezondheidsproblemen te elimineren. Volgens de regels voor raszuivere honden kunnen buldoggen alleen met andere buldoggen worden gefokt, waardoor de algehele genenpool wordt beperkt.

Ryman geeft bulldog gezondheidsproblemen de schuld aan onverantwoordelijke fokkers en zegt dat de club een lijst met gezondheidstests heeft die het fokkers aanmoedigt om te gebruiken om de gezondheid van hun buldoggen te verbeteren. Zoals de studie van Pedersen uitlegt, zijn Engelse buldoggen de afstammelingen van honden die 500 jaar geleden werden gebruikt in de bloedige sport van stierenaas. Een andere recente studie wees uit dat bulldog-genomen zo op elkaar lijken, het is alsof alle buldoggen nauwer verwant zijn dan wanneer een broer en zus nakomelingen zouden hebben. De rasstandaard van de AKC, of nauwkeurige beschrijving van zijn ideale uiterlijk, instrueert dat een Engelse bulldog een „massieve kop met een kort gezicht en een onderkaak „moet hebben die aanzienlijk voor de bovenkaak uitsteekt en omhoog duikt.

Hoewel koppig, is de Engelse Bulldog verrassend gevoelig, onthoudt hij wat hij leert en reageert goed op geduldige, aanhoudende training. Er zijn duurdere honden te koop dan Engelse Bulldogs, maar Bulldogs zijn een van de duurste honden om te bezitten. Op een Engels bulldog-forum bespraken een paar eigenaren het onderzoek en sommigen schreven gezondheidsproblemen toe aan „fokkers in de achtertuin die zich niet aan de rasstandaard houden. We zullen de hoge kosten van fokken later dekken, maar de prijs van Engelse Bulldogs hangt ook af van marktwetten - de populariteit van het ras drijft de prijs op.

Om dat te doen, zei hij, zouden fokkers de wereld moeten doorzoeken naar de zeldzame Engelse buldoggen die geen last hebben van ademhalingsproblemen, geboorteproblemen, kanker of andere veel voorkomende aandoeningen. De Engelse bulldog-standaard, merkte hij op, zegt: „de afstanden van de onderkant van de stop, tussen de ogen, tot het puntje van de neus moeten zo kort mogelijk zijn. Engels Bulldog-temperament, persoonlijkheid, opleiding, gedrag, voor- en nadelen, advies, en informatie, door Michele Welton, Hondentrainer, Gedragsadviseur, Auteur van 15 Hondenboeken. Een Amerikaanse bulldog uit de Scott- of Johnson-bloedlijn is een oud ras dat al lang geleden in Noord-Georgië is begonnen en de perfecte bulldog is om ze op te zoeken.

Toch tonen recente wetenschappelijke studies aan dat het elimineren van gezondheidsproblemen van bulldogs door goede fokkeuzes misschien niet mogelijk is, omdat buldoggen tegenwoordig te inteelt zijn.