Hoe snel groeien Engelse bulldog-puppy's?

Het kan echter even duren voordat ze hun volwassen gewicht bereiken, soms wel achttien maanden, afhankelijk van het soort hond dat je hebt. De transformatie van puppy's naar volwassenen kan geweldig zijn.

Hoe snel groeien Engelse bulldog-puppy's?

Het kan echter even duren voordat ze hun volwassen gewicht bereiken, soms wel achttien maanden, afhankelijk van het soort hond dat je hebt. De transformatie van puppy's naar volwassenen kan geweldig zijn. Elke Bulldog zal zich anders ontwikkelen en de eerste jaren vele fasen doorlopen. Hoewel sommige sneller zullen groeien dan andere, hebben veel tot 2 of meer jaar nodig om de groeifasen te voltooien.

Bulldogs ervaren hun groei vanaf de geboorte tot volwassene op dezelfde manier als andere hondenrassen. De eerste 6 maanden zal uw puppy de snelste groeifasen doormaken. Daarna kun je verwachten dat ze in een langzamer tempo aankomen en groter worden. Afhankelijk van hun grootte zal uw Bulldog hoogstwaarschijnlijk ongeveer 12 tot 18 maanden oud worden.

Pasgeboren bulldog-puppy's wegen over het algemeen tussen de 10 en 14 gram. Sommige fokkers melden dat de zorg voor puppy's aanzienlijk onder dit gewichtsbereik valt, maar de puppy's zullen vaker in kleinere porties moeten worden gevoerd dan hun nestgenoten met een gemiddeld gewicht. Een robuustere pasgeboren puppy zal tussen de 14 en 18 gram zijn. Nestgenoten kunnen variëren in grootte.

Op welke leeftijd stoppen buldoggen met groeien? Na 12 maanden worden buldoggen als volwassenen beschouwd en bereiken ze hun piekgroei. Een bulldog kan nog 6 maanden blijven groeien nadat hij 1 jaar oud is geworden. Mannelijke buldoggen worden ongeveer 50 pond en 16 centimeter lang. Vrouwtjes worden ongeveer 40 pond en 14 centimeter lang.

Het ras en de voeding van de hond zijn belangrijke factoren bij het bepalen van de grootte. Hoe kleiner het ras, hoe sneller ze groeien. Ze kunnen gemiddeld hun volledige groei bereiken. Dat betekent dat ze meestal stoppen met groeien na 12 maanden.

Je merkt misschien ook dat gezinnen met meer dan één hond ruzie beginnen te krijgen terwijl je Engelse bulldog zijn dominantie probeert te doen gelden. De laatste factor (en een even belangrijke) als het gaat om hoe groot uw Engelse Bulldog zal worden, is lichamelijke gezondheid. We zullen ook kijken op welke leeftijd Engelse Bulldogs als volgroeid kunnen worden beschouwd en wat u moet doen als u denkt dat uw hond te veel of te weinig gewicht heeft. Dat kan ertoe leiden dat menig ouder van een huisdier zich afvraagt hoe lang je Engelse Bulldog zal worden en wat je van hem kunt verwachten dat hij weegt.

Je moet er ook voor zorgen dat je Engelse Bulldog het juiste type hondenvoerformule eet voor zijn huidige levensfase. Je moet ook weten dat hoewel de meeste Engelse Bulldogs hun volwassen lengte bereiken tegen de tijd dat ze twaalf maanden oud zijn, ze hun spiermassa blijven ontwikkelen tegen de tijd dat ze achttien maanden oud zijn. Als je je hebt gerealiseerd dat je Engelse Bulldog niet in een goed gewichtsbereik valt, zijn er een paar manieren waarop je hem kunt helpen. U zult ook geïnteresseerd zijn in het verkennen van het beste voer voor Engelse Bulldogs als u zich realiseert dat uw hond die overgang moet maken van puppyvoer naar hondenvoer voor volwassenen.

Uw Engelse Bulldog weegt tussen de tweeënvijftig en vijfenvijftig pond, ongeacht of het een mannetje of een vrouwtje is. Als je het geluk hebt fokker te zijn, kun je getuige zijn van de wonderen van de ontwikkeling van de Engelse Bulldog vanaf het moment dat ze hun kleine ogen voor de wereld openen. U kunt deze eenvoudige Engelse Bulldog-groeimeter gebruiken als u geïnteresseerd bent in het onderzoeken van het gewicht van uw pup van maand tot maand.