Zijn Engelse buldoggen moeilijk te fokken?

Een van de meest erkende hondenrassen ooit, de Engelse bulldog is ook een van de moeilijkst te fokken. Selectief fokken kan vreselijke gevolgen hebben als het onverantwoordelijk wordt gedaan, en het fokken van Engelse Bulldogs is het perfecte voorbeeld van het verkeerd fokken van honden.

Zijn Engelse buldoggen moeilijk te fokken?

Een van de meest erkende hondenrassen ooit, de Engelse bulldog is ook een van de moeilijkst te fokken. Selectief fokken kan vreselijke gevolgen hebben als het onverantwoordelijk wordt gedaan, en het fokken van Engelse Bulldogs is het perfecte voorbeeld van het verkeerd fokken van honden. Buldoggen fokken is niet iets om in een opwelling te doen. Het produceren van een nest pups legt aanzienlijke druk op de teef (vrouwelijke bulldog) en brengt ook mogelijk levensbedreigende risico's met zich mee.

Bovendien wordt het bulldog-ras geassocieerd met een hoog complicatiepercentage, vooral bij het helpen. Veel buldoggen hebben inderdaad een keizersnede (C-sectie) nodig om de puppy's te produceren, dus tenzij je de financiële middelen hebt om alle gebeurtenissen te dekken, overweeg dan niet om te fokken. Moeten Engelse buldoggen kunstmatig worden geïnsemineerd? Soms kunnen buldoggen op natuurlijke wijze zwanger worden. Hun paringsproces is vergelijkbaar met dat van elk ander type hond.

Maar hun fysieke gesteldheid maakt het fokken van natuurlijke bulldogs moeilijk en riskant. Voortplanting brengt hen meer in gevaar dan de meeste andere rassen. Voor gezondheid en veiligheid kan het een interventie van een getrainde fokker vereisen. De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Canine Medicine and Genetics, vergeleek de gezondheid van duizenden Engelse buldoggen die als huisdier werden gehouden met die van andere hondenrassen.

Het ontdekte dat Engelse buldoggen twee keer zoveel kans hadden op een of meer aandoeningen in één jaar dan andere honden. Gewoon je bulldog laten fokken, kan al dan niet het moeilijkste en duurste deel van de vergelijking zijn. Zoals hierboven vermeld, kan naar schatting 80% van de Engelse Bulldogs ook niet op natuurlijke wijze bevallen. De grote vorm van hun schedels in combinatie met de bevestiging van hun bekken maken het moeilijk en soms ronduit onmogelijk voor een baby om door het geboortekanaal te passen.

Dit laat een operatie per keizersnede over als de enige optie voor een mama-bulldog om baby's te krijgen. De Engelse bulldog-standaard, merkte hij op, zegt: „de afstanden van de onderkant van de stop, tussen de ogen, tot het puntje van de neus moeten zo kort mogelijk zijn. Het lijkt misschien vreemd om zelfs maar te vragen of Engelse buldoggen alleen zwanger kunnen worden of dat ze kunstmatig moeten worden geïnsemineerd. Je scant het internet en komt steeds schattige foto's tegen van deze rimpelige honden genaamd English Bulldogs.

Om dat te doen, zei hij, zouden fokkers de wereld moeten doorzoeken naar de zeldzame Engelse buldoggen die geen last hebben van ademhalingsproblemen, geboorteproblemen, kanker of andere veel voorkomende aandoeningen. Als je naar een Engelse bulldog kijkt (niet te verwarren met de Amerikaanse Bulldog), zijn twee van de meest opvallende kenmerken hun rimpels en stevige gestalte. Liefhebbers van hondenshows wilden het ras behouden en besloten selectief de agressiviteit van de originele Olde English Bulldog uit te kweken. Een Amerikaanse bulldog uit de Scott- of Johnson-bloedlijn is een oud ras dat al lang geleden in Noord-Georgië is begonnen en de perfecte bulldog is, zoek ze op.

Zorg ervoor dat u uw vrouwelijke bulldog uit de buurt houdt van reuen van een middelgroot tot groot ras van een ander ras als u niet het risico wilt lopen dat bulldog-mutts rondrennen. De Engelse bulldog was ooit een gespierd en atletisch ras, maar is in de loop der jaren een populair huisdier geworden, met een trend naar een korte schetel, uitstekende kaak, huidplooien en een squatbouw. Dierenartsen die aan het onderzoek hebben deelgenomen, zeggen dat als fokkers en het publiek stoppen met het selecteren van de huidige karakteristieke kenmerken van de bulldog, de toekomstige Engelse bulldog een langer gezicht, trimmerkop en geen huidplooien zal hebben, volgens CNN. Zoals de studie van Pedersen uitlegt, zijn Engelse buldoggen de afstammelingen van honden die 500 jaar geleden werden gebruikt in de bloedige sport van stierenaas.

Dit betekent dat de meerderheid van de Engelse bulldog-fokkers hun vrouwtjes laat fokken door ze kunstmatig te insemineren, niet door „natuurlijke dekking” of natuurlijke fokkerij. Kunstmatige inseminatie omvat het verzamelen van sperma en het deponeren in de baarmoeder van een vrouwelijke Engelse bulldog in hitte. Op een Engels bulldog-forum bespraken een paar eigenaren het onderzoek en sommigen schreven gezondheidsproblemen toe aan „achtertuinfokkers” die zich niet aan de rasstandaard houden. .